Alianta Medicilor este categoric impotriva legalizarii spagii, mitei, “plicului” sau “atentiei” date de catre pacient medicului

Nu vrem spaga

Alianta Medicilor este categoric impotriva legalizarii spagii, mitei, “plicului” sau “atentiei” date de catre pacient medicului. Practica aceasta neavenita nu are ce cauta intr-un sistem medical modern, fiind degradanta atat pentru medic cat si pentru pacient.

In plus, pacientilor deja li se percepe din salariu o taxa pentru sanatate deci, prin legalizarea acestei mite, politicienii vor sa-i faca pe pacienti sa plateasca de doua ori pentru aceleasi servicii medicale.

Ca medici dorim sa ne petrecem timpul cu pacientii vorbind despre ce solutii si tratamente exista la problemele lor, nu sa facem negocieri financiare. Daca o astfel de lege aberanta trece, inseamna ca vom avea in spitale un “Ghid de buna practica cum sa dai si sa primesti mita legal”.

Bani exista in sistemul de sanatate, insa sunt administrati deficitar de oameni numiti politic carora nu le pasa nici de medici si nici de soarta pacientilor.

Alianta Medicilor militeaza pentru modernizarea sistemului medical din Romania, care implica administrarea enormului buget de sanatate intr-un mod profesionist astfel incat sa existe bani si pentru salariile medicilor si pentru dotarile din spitale ca sa putem efectua un act medical de calitate pentru toti pacientii nostri.

Toti cei care sunt impotriva legalizarii mitei date la medic si doresc modernizarea sistemului de sanatate din Romania pentru a scapa de aceasta practica neavenita, ni se pot alatura dand Like paginii
https://www.facebook.com/AliantaMedicilor.ro

Cei care doresc sa discute pe aceste teme o pot face pe grupul:
https://www.facebook.com/groups/1667018620201805

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *