Comentarii pe baza propunerilor lansate in piata saptamana 12-17 septembrie

In legatura cu măririle de salarii promise cu 25%, noi le considerăm insuficiente, iresponsabile și din păcate, neaplicabile. Nici până la data acestei postări nu avem o lămurire în ce formă se vor da aceste infime măriri și mai ales cum, în condițiile în care majoritatea spitalelor au avut deficit imens de venituri din cauza nefuncționării cardului.
În plus fata de aceasta, după consultări suplimentare cu specialiști în audit și legislatir, încă nu putem defini cum se va face finanțarea acestei măriri derizorii, asa cum explicam si într-o postare anterioara. Sperăm să aflăm înainte de 31 octombrie și sperăm ca solutia să fie legala.

Pentru propunera domnului Prof. Dr. Sandesc Dorel de a include medicii într-o categorie specială de bugetari, noi doar întrebăm retoric, dacă salariul unui rezident începe de la 3500 de lei/luna și acel rezident face practică într-un CMI de medicină de familie sau ambulator în relație cu CJAS, acolo unde un medic câștiga 2000 sau 2500 de lei net/lună, cum va reacționa acel medic de familie? Va accepta povestea că nu avem bani? Ne întrebăm doar, evident la fel de retoric, cum se potrivește această propunere cu cealaltă a domnului Profesor, ca medicii să devină privați? Credeti că un medic anestezist, ca sunteți chiar de profesie, dacă face 8000 lei net pe lună la stat mai are dorinta să se privatizeze?

 

comentarii pe baza Contractului Cadru, in postarile urmatoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *