Despre

Noi suntem prima asociatie independentă a medicilor din România – Alianta Medicilor pentru Reforma sistemului de sănătate. Am început ca o mișcare online, pe facebook, iar acum ne constituim ca o mișcare offline, în viața reală.

Ne dorim să schimbăm fundamental actul medical în România astfel încât să fie un act medical calitativ, echitabil și de înaltă calitate, atât pentru noi medicii, cât și pentru pacienți. Dar pentru asta e nevoie să schimbăm  fundamental organizarea sistemului, atât legislativ cât și ca finanțare.

Membri fondatori

Dr. Coriu Letiția, Medic Primar ATI, dr în științe medicale – Spitalul Universitar de Urgență București

Dr. Ilie George, Medic Primar ATI, Spitalul Universitar de Urgență București

Dr. Copaciu Elena, Conf. Dr. UMF Carol Davila, Medic Primar ATI. Spitalul Universitar de Urgență București

 

Președinte

dr. Bogdan Tănase, Medic Primar Chirurgie Generală, Institutul Oncologic București

One comment

 • Luiza Dihoru

  Dragi Colegi de la Alianta Medicilor,

  Se pare ca exista si moralitate in sistemul medical romanesc. Initiativa dvs. da speranta! Va multumesc pentru initiativa si curajul dvs. Locuiesc in UK de 17 ani, dar cunosc anomaliile din sistemul medical romanesc.
  Din punctul meu de vedere, problemele cele mai grave sint:

  1) Management dezastruos al unitatilor medicale.

  2) Gestionare frauduloasa a resurselor. Deturnarea fondurilor europene si crearea de clinici particulare pe bani europeni. Saracirea spitalelor de stat. Echipamente performante directionate in mod fraudulos spre clinici particulare.

  3) Practicarea mitei in mod sistemic, de la medic pina la portarul de spital.

  4) Etica medicala indoielnica. Atitudinea medicilor romani este foarte des aroganta, nepoliticoasa si ofensatoare. Comunicarea intre medic si pacient este deficitara. Lipsa de transparenta.

  Va rog sa luptati pentru indepartarea acestor probleme si pentru aducerea statutului de medic intr-un cadru moral normal!

  Aveti sprijinul meu.

  Cu sinceritate,

  Dr. Luiza Dihoru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *